Uitvaartfotografie

wanda van Houts fotografie

Is uitvaartfotografie nodig?

Ja! naar mijn mening wel. Hoe vaak krijg ik achteraf niet te horen dat ze eigenlijk niets mee hebben gekregen tijdens of rondom het afscheid. En hoe mooi is het dan om dat met foto’s weer tot een geheel te krijgen. We fotograferen alle bijzondere momenten waarom dan ook niet dat laatste stukje? Een film of een boek met een open einde vind ik persoonlijk ook niet fijn…. maak het af met een waardevolle herinnering.

Hoe verloopt de uitvaartfotografie?

Meestal word ik door de uitvaartverzorger gebeld met de vraag of ik een bepaalde dag/tijd vrij ben. Als dat zo is kan het contact verder verlopen met de uitvaartverzorger of door de familie zelf. Naar wens worden er dan foto’s thuis gemaakt, of bij het sluiten van de kist, begeleiding naar de afscheidsdienst, de dienst zelf en eventueel ook nog naar begraafplaats of crematorium. Iedereen doet dit op geheel eigen wijze maar doe vooral de manier die bij je past! Alles is te bespreken, uitgebreide of juist kleine reportage. 

Rouw Album

Van de reportage maak ik een mooi digitaal album. Het zijn niet zomaar plaatjes maar het wordt een verhaal van die periode. Zodra de opmaak klaar is kijken we samen of er nog veranderingen mogen komen en dan gaat het naar een vaklab. Het album kan voorzien worden van een foto op de kaft of enkel de naam erin weergegeven geeft ook een mooie serene look.

Mooie reactie van Rianne & Femke

Met het Rouw Album is het afscheid van onze geliefde man en vader niet alleen een herinnering maar ook een tastbare herinnering geworden. De dag van het afscheid van een geliefde is voor ons als nabestaande er een met te veel indrukken en gevoelens waardoor we momenten niet meekrijgen. Wanda heeft deze belangrijke momenten voor ons vastgelegd en vormgegeven doormiddel van het Rouw Album. Zo vaak als we daar behoefte aan hebben kunnen we nu terugblikken op deze zo dierbare momenten. Het is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar we daarvoor zijn.